TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSUNK

Kapcsolatunk hátrányos helyzetű iskolákkal

Mint társadalmilag felelős intézmény, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ különös hangsúlyt fektet arra, hogy Indiában mennél szélesebb társadalmi rétegeknek nyújtson élményt a programjaival. Rendezvényeink a kulturális különbségek, az iskolázottság és az angol nyelv ismeretének hiányában sajnos a szegényebb társadalmi rétegekhez nem jutnak el, de szükségét látjuk annak, hogy valamilyen formában ezt a réteget is - elsősorban az iskolás generációt -  megszólítsuk és oktatási-kulturális programjainkba bevonva szélesítsük látókörüket és élményt nyújtsunk számukra.

Ezért felvettük a kapcsolatot két halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket foglalkoztató iskolával - Nai Disha School és Fountain Head Foundation, - és mintegy 150 tanuló részére 2011. december 6-án egy hagyományos Mikulás ünnepséget szerveztünk a DMTKK kertjében. A program megszervezésébe számos más intézményt és magánszemélyt sikerült bevonnunk, akiktől jelentős anyagi és természetbeni segítséget kaptunk, így az élménydús program mellett  mintegy 300 ajándékcsomagot állítottunk össze a gyermekeknek.

A DMTKK igazgatója és felesége 2011. december 9-én látogatást tett a Nai Disha School-ban, megtekintette az iskolát hétköznapi tevékenységük során és ajándékcsomagot adott át az iskolának a Mikulás ünnepségről megmaradt írószerekből, ajándéktárgyakból és édességekből.

Következő ilyen programunk a DMTKK évi gyermekrajzversenye volt 2012. február 15-én, amelyen szintén részt vettek a Nai Disha School tanulói és gyönyörű rajzokat készítettek a megadott témakörben.